Rechercher dans ce blog

Monday, June 7, 2021

Zou een vaccinatiebonus jou over de streep trekken? - Telegraaf.nl

Volgens twee rechtsbijstandverleners, DAS en ARAG, zijn er geen juridische belemmeringen waardoor het uitkeren van een bonus voor het laten vaccineren niet zou mogen. De beloning zou ingezet kunnen worden om meer medewerkers te motiveren een coronavaccin te nemen.

Vrije keuze

Hoewel het uitkeren van de beloning wettelijk gezien dus mag, vindt Sandra Bonestroo van ARAG het niet direct een goed idee. De financiële prikkel zou er volgens haar voor kunnen zorgen dat werknemers een verkeerde afweging maken, bijvoorbeeld wanneer een specialist het de werknemer zou afraden het vaccin te nemen. Het nemen van het vaccin zou te allen tijde een vrije keuze moeten zijn, aldus Bonestroo.

Over de streep trekken

Het Zeeuwse bedrijf Delta Safe Security besloot afgelopen januari al een bonus uit te keren aan werknemers die zich laten vaccineren, valt te lezen in De Telegraaf. Het gaat om een bonus van 100 euro, maar zelfs een bonus van 500 euro zou wettelijk gezien mogen, meldt BNR.

Naar aanleiding van het besluit van dit Zeeuwse bedrijf lieten EditieNL en DVJ insights een enquête uitvoeren. Hieruit blijkt dat van de werknemers die destijds nog twijfelden om een vaccin te nemen, 9% zich door de bonus van 100 euro zou laten overhalen om zich toch te laten vaccineren. Maar liefst 75% gaf aan dat geld geen rol speelt in de afweging.

Meningen verdeeld

De meningen over de bonus zijn verdeeld op Twitter. Sommigen vinden het uitkeren van een bonus terecht, omdat de hele samenleving er profijt van zou hebben. Anderen zien het als ‘omkopen’ en vinden het een gek idee een dergelijke beloning voor een vaccinatie te krijgen.

Praat mee

Zou een bonus jou over de streep trekken om alsnog een vaccinatie te halen? Of maakt een financiële beloning geen verschil in jouw keuze? Laat het ons weten en praat mee via Facebook!

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje.

Adblock test (Why?)


Zou een vaccinatiebonus jou over de streep trekken? - Telegraaf.nl
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...