Rechercher dans ce blog

Sunday, April 18, 2021

Petitie tegen feest 79.000 keer getekend • Frankrijk schort vluchten naar Brazilië op - NOS

Frankrijk heeft alle vluchten van en naar Brazilië opgeschort vanwege de Braziliaanse variant van het coronavirus. Het land voert ook een verplichte quarantaine in van tien dagen voor reizigers uit Brazilië, Argentinië, Chili en Zuid-Afrika uit bezorgdheid over verschillende coronavirusvarianten. Het vliegverkeer van en naar Argentinië, Chili en Zuid-Afrika gaat wel door.

De toestand in Brazilië verslechtert sinds februari door een uitbraak van een lokale variant van het virus. De besmettelijkere coronavariant P1, die in december opdook in het Amazonegebied, baart vooral zorgen omdat die zich bijna de helft sneller dan de 'klassieke' versie van het virus verspreidt. Mogelijk is de Braziliaanse variant ook beter bestand tegen vaccins en antistoffen bij mensen die eerder corona hebben gehad.

Dat de vluchten uit Argentinië, Chili en Zuid-Afrika nog wel doorgaan heeft er volgens de Franse autoriteiten mee te maken dat de aanwezigheid van covid-varianten in die landen nog niet hetzelfde zorgwekkende niveau heeft bereikt als in Brazilië.

Let's block ads! (Why?)


Petitie tegen feest 79.000 keer getekend • Frankrijk schort vluchten naar Brazilië op - NOS
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...