Rechercher dans ce blog

Saturday, May 29, 2021

Basisschool De Sprankeling in Damwâld dicht vanwege corona - Leeuwarder Courant

Christelijke basisschool De Sprankeling in Damwâld is al enkele dagen dicht vanwege een corona-uitbraak. Maandag worden opnieuw leerlingen en onderwijzers getest.

GGD Fryslân laat desgevraagd weten dat op één basisschool in Dantumadiel totnogtoe veertien leerlingen en drie leerkrachten positief zijn getest op het coronavirus. Woensdag is er een grote testronde geweest, maandag volgt weer zo’n ronde. ,,Vanwege de incubatietijd moet je meerdere keren testen”, verklaart GGD-woordvoerder Jan Arendz.

De GGD wil om privacyredenen niet zeggen om welke school het gaat. Bij De Sprankeling was vrijdagmiddag niemand bereikbaar voor een toelichting. De Sprankeling is met twee andere basisscholen gehuisvest in Campus Damwâld, daar zouden volgens de uitleg van de GGD geen corona-clusters zijn. Op dit moment zijn er drie scholen in Friesland met een cluster van minimaal drie besmettingen, meldt de GGD.

Je kunt deze onderwerpen volgen

Adblock test (Why?)


Basisschool De Sprankeling in Damwâld dicht vanwege corona - Leeuwarder Courant
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...