Rechercher dans ce blog

Tuesday, June 1, 2021

Corona op z'n retour, besmettingen kelderen naar niveau van augustus - RTL Nieuws

Eind april werden bij het RIVM in zeven dagen tijd meer dan 55.000 besmettingen gemeld, vorige week was het aantal al gedaald naar iets meer dan 25.000. 

Deze week was 9 procent van de afgenomen testen positief. Het nieuwe reproductiegetal (het gemiddeld aantal mensen dat besmet wordt door één persoon) is 0,82. Hetzelfde als vorige week. 

We zitten qua besmettingen nog op risiconiveau 'ernstig', maar gezien de flinke daling zal het niet lang meer duren voordat we naar niveau 'zorgelijk' gaan. 

Bovendien worden steeds minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen en overlijden steeds minder mensen aan het virus. Afgelopen week werden 43 procent minder patiënten in het ziekenhuis opgenomen dan in de week ervoor. Ook op de ic daalde de nieuwe instroom met 43 procent.

Op dit moment liggen er 447 coronapatiënten op de intensive cares. Vandaag liggen er 793 patiënten op verpleegafdelingen. De bezettingscijfers van nu zijn ongeveer vergelijkbaar met de situatie van eind september/begin oktober.

We zitten nu op zo'n 82 nieuwe ziekenhuisopnames gemiddeld per dag (vandaag 83, 6 op ic en 77 in ziekenhuis). Zo laag hebben we sinds eind september niet gezeten. Maar alsnog geldt nog altijd risiconiveau 'zeer ernstig'. Als de huidige trend doorzet, zullen we voor het eerst onder dat risiconiveau duiken.

Deze week meldt het RIVM 66 geregistreerde sterfgevallen. Vorige week waren dit er nog 96 en de week ervoor 90.

De daling van het aantal coronagevallen komt deels doordat steeds meer mensen gevaccineerd zijn. In de afgelopen zeven dagen hebben meer dan een miljoen Nederlanders een prik gekregen. 

Adblock test (Why?)


Corona op z'n retour, besmettingen kelderen naar niveau van augustus - RTL Nieuws
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...