Rechercher dans ce blog

Tuesday, June 1, 2021

Minder coronabesmettingen maar virus blijft levens eisen - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Limburg is opnieuw gedaald, maar met 1568 positieve tests is de daling een stuk minder spectaculair dan afgelopen week.

Vorige week lag het aantal positieve tests op 1988. Dat was bijna een derde minder dan de week daarvoor.

Doden en opnames
Voor wat betreft het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen lijkt er zelfs helemaal geen sprake van een daling. De afgelopen zeven dagen overleden acht Limburgers aan covid-19, evenveel als een week eerder. De Limburgse ziekenhuizen kregen 17 nieuwe patiënten over de vloer, tegen 19 in de vorige zevendaagse periode.

Lees ook: Veel minder coronabesmettingen al blijft Limburg koploper

Koploper
Limburg is met deze cijfers nog steeds landelijk koploper, iets dat nu al ruim twee maanden aan de gang is. Onze provincie scoort 140 positieve tests per 100.000 inwoners, iets hoger dan Noord-Brabant (138) en Zuid-Holland (132). De slechte Limburgse score is opnieuw te danken aan Noord-Limburg, waar de hoogste besmettingscijfers zijn te vinden. Bergen is met 352 besmettingen per 100,000 inwoners zelfs landelijk koploper. In de top-10 van zwaars getroffen Limburgse gemeenten van afgelopen week is Beek de enige in de regio Zuid, de rest valt allemaal onder GGD Limburg-Noord.

Totaalcijfers
In totaal zijn er in Limburg sinds de uitbraak van de pandemie 113.627 positieve coronatests gemeld. Van 1637 Limburgers is bekend dat ze aan covid-19 zijn overleden, het totaal aantal ziekenhuispatiënten in deze provincie staat nu op 3634 mensen.

Lees ook ons LIVEblog: Corona verliest terrein, fors minder besmettingen en opnames

Niemand positief
Er was de afgelopen week geen enkele Limburgse gemeente waar niet iemand positief testte. In de rest van Nederland waren er 39 gemeenten waar bij niemand corona werd vastgesteld. Landelijk zijn er de afgelopen zeven dagen 20.608 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op gemiddeld 2944 nieuwe gevallen per dag. In de zeven dagen tot en met maandag waren er gemiddeld 2939 positieve tests per dag. Dat is het laagste niveau sinds eind september.

Alhoewel de daling in het aantal nieuwe coronagevallen niet zo spectaculair is als de afgelopen twee weken, daalt de druk op de ziekenhuizen toch aanzienlijk.

Lees ook: Zuyderland schroeft aantal coronabedden terug

Adblock test (Why?)


Minder coronabesmettingen maar virus blijft levens eisen - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...