Rechercher dans ce blog

Friday, August 13, 2021

China wil geen nieuw onderzoek naar herkomst coronavirus - wnl.tv

China wil geen nieuw onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO naar de oorsprong van het in Wuhan in 2019 opgedoken coronavirus. De WHO heeft opgeroepen tot nieuw onderzoek, maar de onderminister van Buitenlandse Zaken Ma Zhaoxu zei dat de Volksrepubliek “geen politieke inspanningen” wenst om de herkomst van het virus te achterhalen. China wil wetenschappelijke inspanningen.

“We zijn tegenstander van politieke onderzoeken”, die volgens de onderminister het gezamenlijke rapport negeren. Een team van de WHO heeft begin dit jaar onderzoek gedaan in China en daarover een rapport uitgebracht. Het onderzoek richtte zich vooral op Wuhan en een laboratorium daar. De onderzoekers van het WHO-team achtten het destijds onwaarschijnlijk dat het virus daar op mensen is overgegaan, maar die theorie is nog springlevend.

Komt het coronavirus uit laboratorium?

Donderdag zei het hoofd van de WHO-onderzoekscommissie, de Deen Peter Ben Embarek, dat het wel goed mogelijk is dat het coronavirus in een laboratorium van een vleermuis op een mens is overgegaan. In een interview met een Deense nieuwszender zei Embarek dat het mogelijk gaat om een labmedewerker die onderzoek deed naar vleermuizen.

Volgens Embarek is het waarschijnlijk dat een onderzoeker besmet raakte toen hij werkte met vleermuizen, in het lab of tijdens veldexpedities. De wetenschapper ziet dit als een logische theorie, omdat de onderzoekers in Wuhan veel in contact kwamen met vleermuizen en er dus een grotere kans is op besmetting dan voor andere bewoners van de stad. Direct bewijs heeft hij niet voor deze theorie, zegt Embarek.

Tijdens de onderzoeksmissie in China konden Embarek en zijn collega’s moeilijk onderzoek doen naar de herkomst. Zo kregen ze geen documenten uit het laboratorium te zien en hebben ze niet kunnen vaststellen wat voor onderzoek daar werd gedaan.

LEES OOK: WHO wil vervolgonderzoek in China naar oorsprong virusuitbraak

Door: Redactie

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Adblock test (Why?)


China wil geen nieuw onderzoek naar herkomst coronavirus - wnl.tv
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...