Rechercher dans ce blog

Thursday, August 12, 2021

Duitse prikt met zoutoplossing: zo weet je zeker dat je gevaccineerd bent - EditieNL

De vrouw werkte bij een inentingscentrum in Roffhausen, in de deelstaat Friesland. Ze zou tussen maart en april de inhoud van de vaccins bij duizenden slachtoffers verwisseld hebben. In plaats van Pfizer, kregen zij een zoutoplossing. Dat maakten de autoriteiten in Jever bekend tijdens een persconferentie. De verpleegkundige zou zelf een fanatieke antivaxxer zijn.

Nederland

Volgens de GGD hoeven Nederlanders niet bang te zijn dat hen hetzelfde is overkomen. "Om te zorgen dat vaccinaties veilig worden uitgevoerd, worden duidelijk vooraf gestelde procedures gevolgd. Bij de voorbereiding van de vaccins en bij het toedienen van de vaccins zijn controles ingebouwd", laat de GGD weten.

Daarnaast wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. "Ook tijdens de sollicitatiegesprekken wordt gevraagd naar motivatie. Wij maken ons geen zorgen over de intentie van onze medewerkers."

Antistoffentesten

Toch zijn er in Nederland veel mensen die na hun vaccinatie een antistoffentest uitvoeren, merkt Vaccinatiecentrum.nl. Het bedrijf krijgt veel verzoeken van mensen die zo'n test willen doen, waarbij bloed wordt afgenomen. Vaccinatiecentrum.nl stuurt het vervolgens door naar een lab. Nog dezelfde dag krijg je de uitslag.

Het bedrijf Medyc verkoopt online antistoffentesten waarmee je thuis kunt achterhalen of je antistoffen hebt opgebouwd door in je vinger te prikken en het bloed op een teststaafje te druppelen. "De testen zijn voor 98,7% betrouwbaar. Daar is klinisch onderzoek naar gedaan", vertelt Jolijn de Jong van Medyc aan EditieNL.

Uit de test blijkt niet alleen of je antistoffen hebt, maar ook of dat aantal hoog of laag is. Hoe donkerder de streepjes op de test, hoe meer antistoffen je hebt. Ook kun je zien of je de antistoffen hebt opgebouwd na vaccinatie of na coronabesmetting.

Populair

De testen zijn razend populair. "We hebben zo'n 200 à 300 orders per dag. Mensen willen vooral weten of ze antistoffen hebben opgebouwd na een vaccinatie, omdat ze huiverig zijn."

RIVM

Het RIVM raadt een dergelijke thuistest echter af. Uit onderzoek blijkt dat de zogenoemde serologische sneltesten niet betrouwbaar zijn. Deze testen werken niet goed bij mensen die niet heel erg ziek zijn geweest en bij mensen die nog maar net klachten hebben. Ook het WHO raadt deze testen af. De bloedtesten die naar het laboratorium worden opgestuurd zijn daarentegen wel betrouwbaar.

Adblock test (Why?)


Duitse prikt met zoutoplossing: zo weet je zeker dat je gevaccineerd bent - EditieNL
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...