Rechercher dans ce blog

Tuesday, August 17, 2021

Mats (8) fietst na hersenontsteking 150 kilometer voor goed doel - EditieNL

"Een hoop gejuich, geklap en veel muziek", vertelt Mats aan EditieNL over zijn binnenkomst bij Stichting Opkikker vanmiddag. Daar overhandigde hij de cheque persoonlijk aan directeur en oprichter Ruud Sliphorst. "Echt helemaal top."

Tijdens zijn eigen revalidatieproces een aantal jaar geleden, kwam hij zelf ook in aanmerking voor een Opkikkerdag, een ontspannen dag voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Het duurde niet lang of hij functioneerde als ambassadeur van de stichting.

Hersenontsteking

Vier jaar geleden kreeg Mats – net als bijna ieder kind – waterpokken. Maar al snel kreeg hij last van hevige klachten als overgeven, hoofdpijn en was hij nauwelijks aanspreekbaar. "Ze hadden niet in de gaten dat Mats een hersenvliesontsteking had", vertelt vader Ivo aan EditieNL. Hersenvliesontsteking kan als complicatie optreden bij waterpokken.

Het werd niet beter. "We werden naar huis gestuurd, maar het duurde niet lang voordat Mats niet meer kon lopen." Na een bezoek aan het ziekenhuis met onderzoeken en een MRI-scan werd duidelijk dat het om een hersenontsteking ging.

Stichting Opkikker

Mats komt erbovenop en het ziekenhuis meldt het gezin tijdens zijn revalidatieproces aan voor een Opkikkerdag. Sindsdien is Mats ambassadeur en doet hij ieder jaar zijn best om geld op te halen. Dit jaar moest het iets sportiefs zijn. "De revalidatiearts zei dat ik nooit topsporter zou kunnen worden. Maar hij heeft geen gelijk gekregen", vertelt Mats enthousiast.

Zondagochtend om 10.30 uur vertrok het duo vanuit het Brabantse Stampersgat naar Almere. "Mats zei dat hij het stuk bij de Alblasserwaard het mooiste vond", vertelt vader Ivo. De eerste overnachting vond daar ook plaats in een bed and breakfast. De tweede overnachting was in een hostel.

'Super trots'

Ze hebben gelachen en gefoeterd op elkaar maar vooral op 'miepje', het koosnaampje voor de navigatie. "Miepje heeft ons een paar keer de verkeerde kant opgestuurd. Volgens mij is ze toe aan vakantie. Die krijgt ze van ons namelijk niet", grapt Mats nog. Dat zorgde in ieder geval nog voor een aantal extra kilometers bovenop de honderdvijftig die al vaststonden.

Samen met Stichting Opkikker hebben Mats' ouders een Tikkie opengezet. Duizend euro was het doel, maar dit heeft hun stoutste verwachting overtroffen. "Ik ben super trots op Mats. Het had heel anders kunnen zijn. We hopen nog steeds geld binnen te halen. Voor nu gaan we nagenieten en is dit een prachtig bedrag."

Adblock test (Why?)


Mats (8) fietst na hersenontsteking 150 kilometer voor goed doel - EditieNL
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...