Rechercher dans ce blog

Wednesday, August 25, 2021

Minder getest bij grote afstand naar teststraat • Japan breidt noodtoestand uit - NOS

In het tv-programma Nederland staat op tegen kanker (vanavond NPO1, 20.40 uur) staat KWF Kankerbestrijding stil bij de effecten van de coronapandemie op de strijd tegen kanker. Die waren fors, zei woordvoerder Annebel Schipper in het NOS Radio 1 Journaal: onderzoeken kwamen stil te liggen, het aantal diagnoses daalde en behandelingen werden uitgesteld.

"Dat is echt heel zorgelijk", zei Schipper. "Hoe eerder je erbij bent, hoe beter de behandeling, hoe beter het uitzicht op een betere prognose en ook op een beter leven als je daarna weer verder kunt leven. Daarom hebben we er hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de bevolkingsonderzoeken weer snel werden opgestart."

Ook het onderzoek naar kanker heeft vertraging opgelopen. "Onderzoekers konden niet naar het laboratorium en de patiënten die meewerkten aan een onderzoek konden niet naar het ziekenhuis komen. Die vertraging inhalen is echt heel lastig."

Inmiddels is alles weer redelijk op de rit, zegt Schipper. De bevolkingsonderzoeken zijn weer opgestart en KWF Kankerbestrijding begint dus ook weer met de fondsenwerving. "Er zijn tientallen acties vorig jaar niet doorgegaan, en dit jaar weer niet. Dat betekent dat we tientallen miljoenen mis zijn gelopen. Daarom is zo'n avond als vanavond enorm belangrijk."

Adblock test (Why?)


Minder getest bij grote afstand naar teststraat • Japan breidt noodtoestand uit - NOS
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...