Rechercher dans ce blog

Friday, August 27, 2021

Tientallen grote subreddits roepen Reddit op tot actie tegen coronamisinformatie - Tweakers

Tientallen subreddits en hun gebruikers en moderators roepen Reddit op meer actie te ondernemen tegen nepnieuws en misinformatie rondom het coronavirus en vaccinaties. In een post op het vaccinatiesubforum staat een groeiende lijst met subreddits die het initiatief steunen.

De post staat op de subreddit /r/vaxxhappened, een forum waar gebruikers kritiek leveren op mensen die tegen coronavaccinaties en -maatregelen zijn. "We hadden al maanden geleden beter af kunnen zijn, maar misinformatie en leugens konden makkelijk worden verspreid en hebben levens gekost", schrijft de originele poster.

Volgens de schrijver is er 'meer actieve inmenging nodig' om de verspreiding van nepinformatie tegen te gaan. De poster roept Reddit op om meer actie te ondernemen. Concrete acties worden er niet geëist; het gaat om een algemene oproep om meer te doen tegen nepnieuws op het platform.

Reddit zei een jaar geleden meer middelen in te zetten tegen misinformatie op het netwerk, maar volgens de poster is dat onvoldoende gebleken. Reddit verwees moderators van de subreddits door naar bronnen van officiële gezondheidsinstanties en zei meer AMA's te faciliteren. Reddit deed zelf echter weinig met de inhoud van het platform, zoals het verwijderen van subreddits of posts.

Reddit krijgt al jaren kritiek dat het te weinig actie onderneemt tegen controversiële berichten en subreddits. Zo werd een berucht pro-Trump-forum pas na jaren gesloten, ondanks veel klachten van gebruikers. Uit onderzoek blijkt dat het deplatformen van community's vaak werkt.

De oproep op Reddit wordt door tientallen andere subreddits gesteund. Moderators en gebruikers hebben hun steun publiekelijk uitgesproken. Het gaat om een aantal van de populairste subreddits op het platform, zoals /r/lifeprotips en /r/pics, die meer dan tien miljoen abonnees hebben. Ook tientallen kleine subreddits, zoals het Nederlandse /r/ik_ihe, ondersteunen het initiatief.

Reddit heeft inmiddels gereageerd, maar zegt dat het niets met de kritiek gaat doen. "Tegen de mening van de CDC ingaan is niet tegen onze regels", zegt het platform. Reddit blijft erbij dat een open discussie een betere manier is om misinformatie tegen te gaan.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Adblock test (Why?)


Tientallen grote subreddits roepen Reddit op tot actie tegen coronamisinformatie - Tweakers
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...