Rechercher dans ce blog

Thursday, September 16, 2021

Drogisterijen kampen met tekort aan antiwormpillen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl

Nederlandse drogisterijen kampen met een tekort aan antiwormpillen. Volgens drogisterijketen Etos is de grondstof voor het medicijn niet leverbaar, meldt RTL Nieuws donderdag.

Vooral kleine kinderen lopen het risico op wormpjes in hun ontlasting. De beestjes leggen eitjes bij de anus, die zich vervolgens snel verspreiden. Hygiëne is daarom een goede remedie om de verspreiding tegen te gaan. Mebendazol is het enige medicijn dat de wormen, larven en eitjes doodt.

Kruidvat heeft de pilletjes al maandenlang "zeer beperkt of helemaal niet" in de schappen liggen, blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws. Etos spreekt van een tekort aan grondstoffen voor het medicijn.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) laat weten dat er naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 weer voldoende voorraad is. Ook is het mogelijk voor een arts om het middel uit het buitenland te laten komen.

De wormpjes zijn niet gevaarlijk, maar wel ongemakkelijk vanwege de jeuk die de eitjes veroorzaken. Als kinderen aan zichzelf krabben, verspreiden de eitjes zich verder via de handen.

Adblock test (Why?)


Drogisterijen kampen met tekort aan antiwormpillen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl - NU.nl
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...