Rechercher dans ce blog

Thursday, September 23, 2021

Jongen (12) wint rechtszaak tegen zijn vader en mag zich laten vaccineren - RTL Nieuws

De ouders van de jongen, die in het eerste zit van de middelbare school, zijn gescheiden. Hoewel de moeder voorstander is van de vaccinatie van haar zoon, wil de vader juist niet dat de jongen gevaccineerd wordt.

De jongen is daarop naar de rechtbank gestapt en de rechter heeft, mede na advies van de Raad voor de Kinderbescherming, besloten dat het jongetje per direct gevaccineerd mag worden. 

Minderjarigen tot en met vijftien jaar mogen volgens de wet pas gevaccineerd worden na overleg met de ouders. Zestien- en zeventienjarigen bepalen zelf of ze een prik willen krijgen. 

Oma dodelijk ziek

Volgens de rechtbank speelt de oma van de jongen een belangrijke rol in dit verhaal. Zij heeft uitgezaaide longkanker en is in de laatste fase van haar leven beland.

De jongen wil daarom graag nog tijd met haar doorbrengen, maar omdat hij niet is gevaccineerd, vreest hij dat hij zijn oma besmet, en zij direct aan het virus zou kunnen overlijden. Het jongetje gaat daaronder gebukt, zegt de rechtbank.

De vader is van mening dat het vaccin zich nog in de testfase bevindt en dat vaccinatie te risicovol is. De rechter denkt daar dus anders over. "Er zijn op dit moment, op grond van de huidige wetenschappelijke inzichten, geen denkbare risico’s op de lange termijn die overeenkomen met de door de vader ervaren zorgen", luidt het vonnis.

Adblock test (Why?)


Jongen (12) wint rechtszaak tegen zijn vader en mag zich laten vaccineren - RTL Nieuws
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...