Rechercher dans ce blog

Tuesday, September 21, 2021

Meeste mensen die besmetting oplopen zijn niet gevaccineerd - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

De meeste mensen die het coronavirus oplopen, zijn niet gevaccineerd tegen het virus. Dat komt naar voren uit de cijfers die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag naar buiten bracht.

Twee op de drie mensen die positief zijn getest, bleken niet te zijn ingeënt.

Nauwelijks veranderd
Uit de RIVM-cijfers blijkt verder dat in Limburg het aantal coronabesmettingen afgelopen zeven dagen nauwelijks is veranderd. Deze week werden 866 mensen positief getest op het coronavirus, van wie 425 in Noord-Limburg en 441 in Zuid-Limburg. Een toename van in totaal 18 besmettingen in vergelijking met een week eerder toen er 848 positieve testen zijn afgenomen.

Het aantal ziekenhuisopnames van besmette personen afgelopen zeven dagen lag in de hele provincie op 4 (3 in Noord-Limburg en 1 in Zuid-Limburg) tegenover 12 coronapatiënten een week eerder.

Overleden
Tegenover deze daling van het aantal opnames staat wel een stijging van het aantal overlijdens die terug zijn te voeren op een coronabesmetting. In Noord-Limburg stierven 2 mensen aan de gevolgen van het virus en in Zuid-Limburg kwamen hierdoor 4 personen te overlijden.

Limburg bevindt zich in de 'middenmoot' als het gaat om het aantal besmettingen in Nederland. Noord-Limburg houdt de status 'zorgelijk' en in Zuid-Limburg is de situatie 'ernstig'.

Gevaccineerd
In de maand september zijn in het hele land tot nu toe ruim 44.000 mensen positief getest. Van iets meer dan 37.000 van hen is bekend of ze gevaccineerd waren tegen het coronavirus. Twee op de drie bleken niet te zijn ingeënt. Daar staat tegenover dat 29 procent van de positief getesten volledig gevaccineerd was. De resterende 4 procent had al wel een prik gehad, maar was nog niet volledig gevaccineerd.

Kinderen onder de 12
Van alle Nederlanders is momenteel bijna 70 procent geheel of gedeeltelijk gevaccineerd en zo'n 30 procent niet ingeënt. Daarbij zijn ook de kinderen onder de 12 meegerekend, die nog niet in aanmerking komen voor een prik.

In augustus werd het coronavirus vastgesteld bij ruim 75.000 mensen. Bij ruim 65.000 van hen was de vaccinatiestatus toen bekend: 63 procent was niet gevaccineerd, 25 procent volledig gevaccineerd en 12 procent gedeeltelijk gevaccineerd.

Adblock test (Why?)


Meeste mensen die besmetting oplopen zijn niet gevaccineerd - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...