Rechercher dans ce blog

Friday, September 10, 2021

Onderzoek UMC: bloedverdunners voorkomen infectie coronavirus - NH Nieuws

Bepaalde suikers, gebruikt als bloedverdunners, kunnen gebruikt worden om een infectie van het coronavirus te voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek van Amsterdam UMC, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift The Embo Journal.

De onderzoekers ontdekten dat het coronavirus zogeheten heparansulfaten (suikerstructuren) nodig heeft om zich te binden aan cellen. Daarnaast ‘kleeft’ het virus via deze suikerstructuren aan immuuncellen die in het lichaam circuleren, waardoor het zich door het hele lichaam verspreidt. 

Door kleine stukjes van die heparansulfaten te gebruiken als bloedverdunners, kan de infectie worden voorkomen. Dit soort bloedverdunners wordt al tijd gebruikt om bloedstolsels te behandelen bij trombose, beroertes en infarcten. Momenteel wordt onderzocht of een 'pufje' in mond en neus infectie met het virus kan voorkomen. Volgens de onderzoekers kunnen mensen bij wie de vaccins niet werken hiervan misschien profiteren.

Ook andere varianten en andere virussen zouden op deze manier kunnen worden geblokkeerd. 

Adblock test (Why?)


Onderzoek UMC: bloedverdunners voorkomen infectie coronavirus - NH Nieuws
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...