Rechercher dans ce blog

Friday, October 8, 2021

'Psychische problemen bij kinderen door lockdowns • Geen Moderna voor Finse mannen onder de 30 - NOS op 3

Om vaccinatieongelijkheid tussen landen te bestrijden, moeten welvarende landen hun overschot aan vaccins doneren aan ontwikkelingslanden. Dat schrijft Artsen zonder Grenzen in een nieuw rapport.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zich tot doel gesteld dat voor het einde van het jaar 40 procent van de wereldbevolking gevaccineerd is. Waar veel welvarende landen daar al ruimschoots overheen zitten, is de vaccinatiegraad in bijna de helft van de Afrikaanse landen 2 procent of minder.

Om de WHO-doelen toch te halen en nieuwe virusvarianten te voorkomen, roept Artsen zonder Grenzen welvarende landen op om hun overschotten aan Covax te doneren. Dat is het WHO-programma dat coronavaccins wereldwijd toegankelijk maakt. De organisatie schat dat de landen van de G7 en de EU gezamenlijk ruim 240 miljoen vaccins te verdelen hebben.

Vorige week liet demissionair minister De Jonge in een Kamerbrief weten zo'n 21 miljoen vaccins te willen doneren aan Covax. Nederland heeft tot nu toe een half miljoen vaccins aan het WHO-programma gedoneerd en 1,65 miljoen aan Suriname, Kaapverdië, Namibië en Indonesië.

Adblock test (Why?)


'Psychische problemen bij kinderen door lockdowns • Geen Moderna voor Finse mannen onder de 30 - NOS op 3
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...