Rechercher dans ce blog

Sunday, October 10, 2021

Rode Kruis zamelt geld in voor voedsel, luiers • 'Griepprik kinderen ontlast zorg bij coronagolf' - NOS op 3

Het Rode Kruis geeft een nieuwe impuls aan de lopende inzamelingsactie voor Nederlanders die financieel zijn getroffen door de coronacrisis, meldt de hulporganisatie. Mensen zitten in de nasleep van de crisis in geldnood. Ze zijn afhankelijk van voedselhulp en ook voor andere eerste levensbehoeften vaak op hulp aangewezen. "Onze hulp is ook bedoeld voor mensen die de weg naar een andere hulpinstantie of voedselbank niet, of nog niet hebben gevonden of daar niet terechtkunnen", zegt een woordvoerster.

Sinds het begin van de coronapandemie stelt het Rode Kruis boodschappenkaarten beschikbaar, nu gemiddeld 5750 per week, aan gezinnen, zzp'ers en alleenstaande moeders. Sinds september deelt het Rode Kruis ook kaarten uit waarmee verzorgingsproducten gekocht kunnen worden. Dat zijn er ongeveer 7500 per maand.

Volgens het Rode Kruis leven duizenden kwetsbare mensen in armoede door de nasleep van covid-19. "Hun werkzaamheden komen vaak maar langzaam op gang en mensen hebben soms noodgedwongen schulden gemaakt. Een deel van hen kan voor hulp niet terecht bij de reguliere kanalen."

"Wij laten deze mensen niet zitten en willen hen zeker tot het einde van dit jaar ondersteunen met eerste basislevensbehoeften zoals voedsel, shampoo, deodorant, tandpasta, maandverband en luiers. Om dat te kunnen blijven doen, is hulp hard nodig", aldus een woordvoerster. Wie dat wil, kan geld doneren op gironummer 7244.

Adblock test (Why?)


Rode Kruis zamelt geld in voor voedsel, luiers • 'Griepprik kinderen ontlast zorg bij coronagolf' - NOS op 3
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...