Rechercher dans ce blog

Tuesday, October 5, 2021

Weekcijfers RIVM: aantal coronagevallen daalt niet meer | Binnenland | Telegraaf.nl - Telegraaf.nl

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt elke dinsdag hoeveel positieve tests er in de voorgaande zeven dagen zijn geweest. In de zes dagen na de laatste update kreeg het instituut 10.118 meldingen, gemiddeld 1686 per dag. Daarmee komt het weekcijfer vermoedelijk uit op 11.500 tot 12.000 positieve tests. Vorige week meldde het RIVM 11.760 bevestigde besmettingen in een week tijd.

Het aantal ziekenhuisopnames daalt nog wel. Waarschijnlijk waren de coronaklachten van iets minder dan 200 mensen zo erg dat ze vorige week op een verpleegafdeling of intensive care belandden. De week ervoor waren er meer dan 200 nieuwe opnames, nog een week eerder ruim 300 en de week daar weer voor bijna 400. Het aantal gemelde sterfgevallen blijft waarschijnlijk ongeveer gelijk, tussen de 30 en 35.

Het instituut berekent dinsdag ook het nieuwe reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt. Het cijfer stond eind vorige week op 0,93. Het schommelt al een paar weken rond de 0,9.

Adblock test (Why?)


Weekcijfers RIVM: aantal coronagevallen daalt niet meer | Binnenland | Telegraaf.nl - Telegraaf.nl
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...