Rechercher dans ce blog

Saturday, November 6, 2021

Corona-afdeling voor dementerende ouderen in Venlo - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

De verpleeg- en thuiszorgorganisaties in Noord- en Midden-Limburg gaan een corona-afdeling voor dementerende ouderen openen in Venlo.

De organisaties willen de afdeling vanaf komende woensdag al gebruiken om voorbereid te zijn op mogelijk verder oplopende besmettingen.

Venlo
De corona-afdeling is een initiatief van verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties Proteion, Land van Horne en De Zorggroep. De organisaties hebben de afgelopen weken gekeken naar het snel opzetten van een ruimte voor het stijgende aantal coronapatiënten in de regio. Die locatie is gevonden bij het Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP) in Venlo. Het IEP is gevestigd in hetzelfde gebouw als ziekenhuis VieCuri.

Opvangmogelijkheid
Volgens de organisaties is uit eerdere besmettingsgolven gebleken dat een opvangmogelijkheid hard nodig kan zijn voor cliënten die naar huis kunnen of vanwege een besmetting niet kunnen worden opgenomen in een verpleeghuis. "Daarnaast kunnen de ziekenhuizen ontlast worden omdat er een betere doorstroom is voor hun patiënten."

GGZ
Bij het IEP in Venlo werken normaal GGZ-organisatie Vincent van Gogh en De Zorggroep al samen aan zorg voor ouderen met dementie en onbegrepen gedrag. "Omdat de medewerkers bij het IEP al expertise hebben in de zorg van ouderen met dementie, is deze locatie geschikt bevonden om deze specifieke groep coronapatiënten op te vangen."

De organisaties benadrukken dat de afdeling gescheiden blijft van andere afdelingen in het ziekenhuis om "kruisbesmetting te voorkomen". "Ook worden er sluizen voor met corona besmette cliënten en voor medewerkers en leveranciers ingericht."

Reguliere locaties
Cliënten die momenteel verblijven bij het IEP worden overgeplaatst naar andere reguliere locaties. Vanaf 10 november wordt het IEP vervolgens gebruikt als corona-afdeling. Een woordvoerder kon niet zeggen hoeveel mensen kunnen worden opgevangen op de corona-afdeling.

Adblock test (Why?)


Corona-afdeling voor dementerende ouderen in Venlo - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...