Rechercher dans ce blog

Tuesday, January 18, 2022

5- tot 11-jarigen vanaf vandaag uitgenodigd voor coronaprik - RTL Nieuws

Bijna de helft van de ouders van kinderen onder de 12 is 'waarschijnlijk of zeker bereid' om de kinderen te laten vaccineren, blijkt uit een enquête die het RIVM eind november hield. Er is geen landelijke richtlijn, een coronavaccinatie is voor jonge kinderen dan ook niet verplicht.

Omdat veel ouders twijfelen, leggen we in deze video de voors en tegens van een coronavaccin voor jonge kinderen uit: 

De Gezondheidsraad had in december geadviseerd om 5- tot en met 11-jarigen te vaccineren. Bij de meeste kinderen zal een coronabesmetting 'zeer mild' verlopen, maar een kleine groep kan zo ziek worden dat ze in een ziekenhuis moeten worden opgenomen.

Epidemioloog Patricia Bruijning zegt het volgende over de kans voor jonge kinderen om opgenomen te worden vanwege een coronabesmetting: "De risico's zijn heel erg klein, maar niet nul."

Over eventuele gevaren van het vaccin zegt Bruijning zich geen zorgen te maken. Zij verwacht dat jonge kinderen dezelfde bijwerkingen kunnen ondervinden als volwassenen, maar voorziet geen andere gevaren. 

Geen gevolgen voor ongevaccineerde kinderen

Kinderen die geen coronaprik krijgen, mogen daar geen gevolgen van ondervinden. Ze moeten bijvoorbeeld gewoon naar school kunnen gaan, benadrukt de Gezondheidsraad.

Ouders die hun kind willen laten vaccineren, kunnen telefonisch een afspraak maken. Alle kinderen van hetzelfde gezin kunnen dan tegelijkertijd geprikt worden. Op de vaccinatielocaties van de GGD's worden aparte 'kinderstraten' neergezet. "Vaccineerders nemen extra tijd voor de kinderen, bieden extra zorg. Hun ouders zijn er bij, dat moet allemaal op een rustige manier", liet een woordvoerder van de GGD eerder weten.

Kwetsbare kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen nu al worden gevaccineerd. Zij hebben een medische aandoening, zoals ernstige astma, een aangeboren hartafwijking of het downsyndroom. Daardoor lopen zij bij een coronabesmetting mogelijk meer gevaar.

Het ministerie van Volksgezondheid schat dat het in totaal om ongeveer 8000 kinderen van die leeftijden gaat, van wie ongeveer duizend tot nu toe zijn gevaccineerd.

'Kinderdosis' van Pfizer/BioNTech

Bij kwetsbare kinderen zitten er vier weken tussen de eerste en tweede prik. Bij niet-kwetsbare kinderen wordt de tweede prik na acht weken gegeven. Kinderen van 0 tot en met 4 jaar kunnen nog niet gevaccineerd worden. De kinderen krijgen een 'kinderdosis' van het vaccin van Pfizer/BioNTech.

Adblock test (Why?)


5- tot 11-jarigen vanaf vandaag uitgenodigd voor coronaprik - RTL Nieuws
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...