Rechercher dans ce blog

Saturday, January 22, 2022

'Pandemiebrein' bestaat echt: dit zijn symptomen van veranderingen in de hersenen - LINDA.

Neuro-inflammatie wordt geassocieerd met stemmingsstoornissen zoals depressie. Ook vermoeidheid, hersenmist en andere psychologische verschijnselen zijn mogelijke symptomen.

Symptomen

Harvard Medical School deed onderzoek naar de hersenen van gezonde, niet-besmette individuen voor (57 personen) én na (15 personen) de lockdown in Massachusetts. Hun leeftijden zijn niet bekendgemaakt. Om te beginnen gaf het team een vragenlijst af waarop de deelnemer zijn mentale en fysieke gezondheid kon evalueren tijdens de pandemie. Gevolgd door een hersenscan om de markers van neuro-inflammatie te identificeren.

En wat blijkt? Deelnemers rapporteerden meer problemen met hun mentale en fysieke gezondheid na de lockdown. Zo liet 54% weten last te hebben van stemmingsveranderingen, 36% voelde zich mentaal uitgeput, 27% voelde zich fysiek uitgeput en 18% gaf aan concentratieproblemen te ervaren.

In het kort laat het zien dat pandemie-gerelateerde verstoringen van lifestyle indirecte consequenties hebben op het brein. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe dit er op de lange termijn uitziet.

Psychische stoornis

Eerder liet de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie al weten dat de lockdown ‘psychische schade bij jongvolwassenen aanrichtte’. “De lockdown is bedoeld om ziekte te voorkomen, maar juist door de lockdown worden mensen ziek”, vertelde voorzitter Elnathan Prinsen aan Trouw.

Volgens hem hebben kinder- en jeugdpsychiaters het door de lockdown drukker. Ook melden studenten vaker gevoelens als angst, somberheid, stress, onmacht en eenzaamheid. “Serieuze problemen die richting een psychische stoornis gaan”, concludeert Prinsen.

Thumbnail voor Kwetsbare jongeren drinken meer alcohol en blowen vaker sinds de pandemieLees ookKwetsbare jongeren drinken meer alcohol en blowen vaker sinds de pandemie

Adblock test (Why?)


'Pandemiebrein' bestaat echt: dit zijn symptomen van veranderingen in de hersenen - LINDA.
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...