Rechercher dans ce blog

Tuesday, July 5, 2022

'Aantal GGD's richt speciale testruimtes in voor patiënten met apenpokken' - RTL Boulevard

Dat blijkt uit een rondgang van BNR langs een aantal GGD's. In Utrecht zijn er geen gescheiden kamers, maar is er wel een apart spreekuur voor apenpokken.

De lokale GGD's houden zich hiermee aan de richtlijn die het RIVM eind mei uitgaf. Daarin werd opgeroepen om het contact met mensen die komen testen tot een minimum te beperken.

Bij verschillende GGD's liggen plannen klaar voor het opschalen van de testcapaciteit. Ook het ombouwen van teststraten voor corona hoort daarbij tot de mogelijkheden.

Niet alle GGD's vinden aparte testruimtes nodig, blijkt uit de rondgang van BNR. De GGD Hollands Midden kiest ervoor om tests bij mensen thuis te doen. Dat werd eerder ook in Den Haag gedaan, maar is daar inmiddels 'te arbeidsintensief'.

352 besmettingen

Gisteren meldde het RIVM dat het virus bij 352 mensen in ons land is vastgesteld. Vergeleken met afgelopen donderdag kwamen er 64 nieuwe gevallen aan het licht. Die toename is aanzienlijk sterker dan de stijging in de afgelopen weken.

Wie apenpokken oploopt, kan last krijgen van koorts, hoofdpijn, spierpijn en algehele malaise. Na een aantal dagen ontstaat een uitslag met blaasjes op de huid. Meestal worden mensen niet heel erg ziek van een infectie.

Eén patiënt in Nederland heeft in het ziekenhuis gelegen om te worden behandeld aan de huidklachten die bij de besmetting horen. Hij is hersteld en weer thuis.

Adblock test (Why?)


'Aantal GGD's richt speciale testruimtes in voor patiënten met apenpokken' - RTL Boulevard
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...