Rechercher dans ce blog

Monday, November 21, 2022

Doorbraak met transparante zonnepanelen: volgt massaal gebruik van ramen die elektriciteit opwekken? - Business AM

Een team wetenschappers uit Zwitserland heeft het efficiëntierecord van transparante zonnepanelen gebroken. Dankzij een nieuw ontwerp hebben de Zwitsers de efficiëntie van het energieomzettend vermogen van bepaalde zonnecellen verhoogd tot meer dan 15 procent bij direct zonlicht, en 30 procent bij omgevingslicht. Deze technologische omwenteling kan de wegbereider zijn van een wijdverbreide implementatie van stroom-genererende ramen.

In het nieuws: Wetenschappers van de École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) hebben een nieuw soort kleurstofgevoelige zonnecel (DSC) ontwikkeld. Dat bericht onder meer de nieuwssite Euronews.

Een wat? Dye-sensitised solar cells (DSC's), ook bekend als Grätzel-cellen, zijn een type goedkope zonnecellen. De technologie behelst het gebruik van fotogevoelige kleurstof op het oppervlak van een halfgeleider om zichtbaar zonlicht om te zetten in energie.

  • De vorige versies van DS

Adblock test (Why?)


Doorbraak met transparante zonnepanelen: volgt massaal gebruik van ramen die elektriciteit opwekken? - Business AM
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...