Rechercher dans ce blog

Sunday, January 8, 2023

Grote stap in onderzoek naar erectieproblemen: kunstweefsel kan varkens helpen - NU.nl

Chinese onderzoekers hebben een synthetisch weefsel ontwikkeld dat varkens met een verwonding aan hun penis kan helpen weer een erectie te krijgen. Volgens de onderzoekers kan deze techniek in de toekomst mogelijk ook worden toegepast op mannen met erectieproblemen door verwondingen aan hun geslachtsdeel.

De ontdekking werd gedaan door de Zuid-Chinese Universiteit voor Technologie in Guangzhou. De website EurekAlert! maakt melding van het onderzoek.

Het speciale kunstweefsel dat de wetenschappers hebben ontwikkeld, lijkt op het sponsachtige weefsel dat door de schacht van de penis loopt. Dat weefsel is noodzakelijk om een erectie in stand te houden. Er is nog meer onderzoek nodig om te kijken of en wanneer deze nieuwe techniek ook geschikt is voor mensen.

In dat geval zou het weefsel in de penis moeten worden getransplanteerd. Maar het risico blijft bestaan dat het lichaam het synthetische weefsel afwijst en afstoot. Dit probleem kan mogelijk verholpen worden door het kunstweefsel te 'mixen' met weefsel van de patiënt.

De ontdekking van de Chinese onderzoekers kan mogelijk problemen bij erectiestoornissen verhelpen, maar kan ook worden gebruikt voor mannen die aan de ziekte van Peyronie lijden. Deze kan bij een kleine groep oudere mannen leiden tot een ongewenste kromming bij een erectie.

Volgens het Chinese team heeft de helft van alle mannen tussen de veertig en zeventig jaar in meer of mindere mate last van erectieproblemen. Hoofdonderzoeker Xuetao Shi stelt dat "dit onderzoeksgebied nauwelijks aandacht krijgt, maar wel voorziet in een grote behoefte".

Adblock test (Why?)


Grote stap in onderzoek naar erectieproblemen: kunstweefsel kan varkens helpen - NU.nl
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...