Rechercher dans ce blog

Tuesday, July 25, 2023

Last van jeukende muggenbulten? Probeer deze middelen - JAN Magazine

Het is zomer in Nederland en dat betekent dat de mug weer tevoorschijn komt. Het prikgrage insect is namelijk gek op warm en vochtig weer. Wij ook, alleen worden we wel graag met rust gelaten door het kleine beestje. Niks vervelender dan een zoemende mug die je de hele nacht wakker houdt. Laat staan de jeuk waar we de volgende dag mee moeten dealen. Speciaal voor degenen die altijd de pineut zijn, zet JAN 10x natuurlijke middelen op een rij die helpen tegen jeukende muggenbulten.

Lees ook: Iedereen heeft het over dít parfum dat helpt tegen muggen.

10x middelen tegen jeukende muggenbeten

1 Ijsblokjes

Zit je op het terras en word je gestoken door een mug? Vraag dan de bediening om een ijsblokje. Deze redder in nood verdooft én zorgt ervoor dat de zwelling van de muggenbeet afneemt.

2 Bananenschil

Het zal je misschien verbazen, maar ook een bananenschil werkt tegen jeukende muggenbulten. Wrijf de schil over de beet en laat de suiker in de schil het vocht en de jeuk onttrekken.

Azijn is zuur en dat helpt heel goed tegen de jeuk. Welk azijn het beste werkt? Daarover zijn de meningen nogal verdeeld. De één zweert bij keukenazijn terwijl de ander naar appelazijn grijpt. Beide maar uitproberen?

4 Theezakje

Word je gestoken terwijl je thee zit te drinken? Dan heb je mazzel. Knijp je gebruikte theezakje uit en plaats het op de muggenbult. De jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon.

5 Tandpasta

Nog zo'n middel dat heel goed werkt tegen jeukende muggenbulten: tandpasta. Smeer een dun laagje op de beet en je zult al snel merken dat de menthol de jeuk verzacht.

Voor wie dacht dat ui alleen helpt tegen een verkoudheid, zat ernaast. Deze anti-jeuk hack wordt al honderden jaren gebruikt. Druk een halve ui op de muggenbult en de jeuk is verdwenen voordat je het weet.

7 Aloë Vera

Net als bij een verbrande huid werkt Aloë Vera ook verkoelend voor muggenbulten. Ben je helemaal lekgeprikt? Smeer jezelf dan in met een Aloë Vera gel. Een echte lifesaver.

Een middel dat we niet zagen aankomen: zout. Strooi het witte goedje over de muggenbeet heen en al snel zal je niet meer hoeven krabben.

9 Koperen cent

Als oma het zegt dan zal het wel zo zijn: plaats een koperen eurocent op de muggenbeet en plak het vast met een pleister. Het resultaat? De bult zwakt af en de jeuk verdwijnt.

10 Alcohol

We sluiten onze lijst met middelen tegen jeukende muggenbulten af met alcohol. En nee, dan hebben we het niet over een zomerse cocktail of een verfrissende rosé. Doe wat ontsmettingsalcohol op een watje en dep het op de muggenbult. Niet alleen wordt de beet ontsmet, ook wordt de jeuk een stuk minder.

Adblock test (Why?)


Last van jeukende muggenbulten? Probeer deze middelen - JAN Magazine
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...