Rechercher dans ce blog

Wednesday, November 22, 2023

Kameroen ontvangt als eerste land malariavaccin Mosquirix | Buitenland - NU.nl

Kameroen heeft als eerste Afrikaanse land het malariavaccin Mosquirix ontvangen. Op het vliegveld van hoofdstad Yaoundé zijn dinsdagavond meer dan 331.000 doses aangekomen. De eerste vaccinaties zullen eind december of begin volgend jaar gezet worden.

In aanloop naar de levering is het vaccin vier jaar lang getest op kinderen in Ghana, Kenia en Malawi. Omdat de resultaten van de test positief waren, keurde wereldgezondheidsorganisatie WHO het vaccin in 2021 goed om overal te gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat de vaccins voor zo'n 30 procent bescherming zorgen. Er zijn daarom vier doses nodig voordat het werkt. Na enkele maanden neemt de bescherming weer af.

Toch denken wetenschappers dat het vaccin een grote impact kan hebben. Jaarlijks sterven wereldwijd zo'n 620.000 mensen aan malaria, van wie 96 procent in Afrika. Het overgrote deel hiervan zijn kinderen tot vijf jaar. In de gebieden waar getest werd met Mosquirix, daalde de kindersterfte met zo'n 13 procent.

Vorig jaar werd een tweede vaccin goedgekeurd door de WHO. Dit vaccin biedt iets betere bescherming en is goedkoper te maken. Dit vaccin is naar verwachting medio volgend jaar beschikbaar.

Lees meer over:

Vaccinaties Malaria kameroen

Adblock test (Why?)


Kameroen ontvangt als eerste land malariavaccin Mosquirix | Buitenland - NU.nl
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...