Rechercher dans ce blog

Tuesday, April 27, 2021

Grote vaccinatie-verschillen tussen kinderen met en zonder migratieachtergrond - RTV Rijnmond

Jongeren met een Turkse en Marokkaanse achtergrond blijken het minst te zijn ingeënt tegen die twee ziektes. Daarna volgen jongeren met een Surinaamse of een Caribisch- Nederlandse achtergrond. Bij BMR (bof, mazelen, rode hond) zijn de verschillen vrij klein.

Organisaties in de jeugdgezondheidszorg zijn bezorgd over het achterblijven van de vaccinatiegraad bij kinderen en jongeren met een migratieachtergrond. Rotterdam, maar ook Amsterdam, Den Haag en Utrecht hebben daarom een analyse laten uitvoeren.

Informatieavonden

Rotterdam wil sleutelfiguren inzetten om de informatie over vaccineren aan migrantendoelgroepen op maat te maken. CJG Rijnmond (Centrum Jeugd en Gezin) heeft voor de coronapandemie al informatieavonden georganiseerd samen met de Rotterdamse imam Fahriye Duyar.

Ook wordt tijdens de vastenperiode extra informatie verstrekt over vaccineren tijdens de ramadan. Daarnaast doet Rotterdam momenteel onderzoek onder specifieke doelgroepen om te achterhalen waarom zij hun kinderen of zichzelf niet laten vaccineren en welke eventuele drempels er zijn.

Let's block ads! (Why?)


Grote vaccinatie-verschillen tussen kinderen met en zonder migratieachtergrond - RTV Rijnmond
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...