Rechercher dans ce blog

Saturday, May 29, 2021

Wilde dieren als vleermuizen, vogels en slangen worden minder gegeten - RTL Nieuws

Zo'n 30 procent van de ondervraagden geeft aan sinds de coronacrisis minder wilde dieren te eten. Het grootste deel van de mensen, ruim 60 procent, at überhaupt al geen wilde dieren.

Een klein deel van de deelnemers aan het onderzoek zegt juist méér producten van wilde dieren te consumeren. 

De meest gekochte wilde diersoorten zijn vogels, slangen en schildpadden. Ook vleermuizen, civetkatten en schubdieren worden genoemd.

Eerste besmettingen op wildmarkt

De eerste besmettingen met het coronavirus vonden plaats op een grote markt in de Chinese stad Wuhan, waar dit soort dieren worden verhandeld. Vermoedelijk is het virus ontstaan doordat het vanuit vleermuizen via een 'tussengastheer' (mogelijk een schubdier) in de mens is gekomen.

Volgens het onderzoek van WNF is er een sterk besef ontstaan dat de interactie tussen mens en dier kan leiden tot ernstige uitbraken van ziekten.

Bijna de helft (46 procent) van de deelnemers van het onderzoek noemt de overdracht van ziekten van dieren op mensen als meest waarschijnlijke oorzaak van toekomstige pandemieën.

Aanpakken handel en ontbossing

De meerderheid van de ondervraagden is van mening dat het voorkomen van toekomstige pandemieën begint met het aanpakken van de onderliggende oorzaken, waaronder de handel in risicovolle wilde dieren en ontbossing.

Vooral Chinezen (91 procent) en Vietnamezen (84 procent) zien de sluiting van wilde dierenmarkten als belangrijkste maatregelen om nieuwe pandemieën te voorkomen. 

Adblock test (Why?)


Wilde dieren als vleermuizen, vogels en slangen worden minder gegeten - RTL Nieuws
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...