Rechercher dans ce blog

Friday, July 2, 2021

UMC Utrecht start onderzoek naar coronamedicijn • Jongeren onder 18 mogen prikafspraak maken - NOS

Mensen die na hun corona-infectie kampen met langdurige klachten willen aandacht voor hun problemen. In een petitie pleit de patiëntengroep 'Long Covid Nederland' voor erkenning. Ook moet er volgens de patiënten meer onderzoek naar langdurige covid komen, net als een multidisciplinaire behandeling.

De patiëntengroep zegt dat naar schatting 100.000 Nederlanders nog altijd langdurige en ernstige klachten hebben na hun corona-infectie. Ze zijn bijvoorbeeld aanhoudend extreem moe, hebben een hoge hartslag of kampen met geheugenproblemen.

Deze mensen vallen qua medische zorg tussen wal en schip, zegt de belangenorganisatie. "De aandoening wordt door medici nog niet goed begrepen. De individuele en maatschappelijke kosten lopen hoog op. Mensen worden gekort op hun inkomen, verliezen hun baan of zijn gedwongen te stoppen met school of hun opleiding."

Long Covid Nederland vindt dat Nederland achterblijft ten opzichte van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waar miljoenen worden uitgetrokken voor onderzoek naar langdurige covid. Een petitie met een oproep aan de overheid om "een coördinerende rol" te spelen bij de aanpak is door ruim 10.000 mensen ondertekend. Dinsdag wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer.

Adblock test (Why?)


UMC Utrecht start onderzoek naar coronamedicijn • Jongeren onder 18 mogen prikafspraak maken - NOS
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...