Rechercher dans ce blog

Thursday, August 19, 2021

Facebook verwijderde sinds begin pandemie 20 miljoen coronavirusberichten - NU.nl

Sinds het begin van de pandemie tot afgelopen juni hebben Facebook en Instagram meer dan twintig miljoen berichten over het coronavirus verwijderd. Dat meldt Facebook woensdag in een rapport.

In totaal werden ruim drieduizend accounts, pagina's en groepen geblokkeerd op Facebook en Instagram voor het herhaaldelijk verspreiden van desinformatie over het coronavirus en -vaccins. Vermoedelijk worden de onwaarheden door een kleine groep mensen verspreid.

Volgens het platform hebben sinds het begin van de pandemie ook meer dan 190 miljoen berichten een waarschuwingslabel gekregen op Facebook. Het sociale medium werkte hiervoor samen met onafhankelijke factcheckers, die berichten in meer dan zestig verschillende talen controleerden. De berichten kregen een waarschuwing omdat ze gedeeltelijk onjuist waren of belangrijke context misten.

Los van het coronavirus zijn er op Facebook en Instagram ook steeds minder haatreacties te vinden. Dat zou volgens het moederbedrijf komen doordat de platforms steeds vaker artificiële intelligentie inzetten om zulke reacties op te sporen en te verwijderen.

Adblock test (Why?)


Facebook verwijderde sinds begin pandemie 20 miljoen coronavirusberichten - NU.nl
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...