Rechercher dans ce blog

Saturday, August 28, 2021

RIVM: ‘Vaccins bieden sterke bescherming tegen ernstige ziekte door deltavariant’ - Waterkant

covid-19-vaccine-pfizer

Onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Nederland hebben vandaag data gepubliceerd, waaruit blijkt dat de coronavaccins die in Nederland worden gebruikt, een sterke bescherming bieden tegen ernstige ziekte door de deltavariant van het virus.

Mensen die langer dan twee weken volledig zijn gevaccineerd, zijn volgens de gegevens voor 95 procent beschermd tegen ziekenhuisopname en voor 97 procent tegen IC-opname. Dat maakt hun kans om in het ziekenhuis te belanden twintig keer kleiner dan voor een ongevaccineerd persoon.

Het risico om op de IC te belanden is zelfs 33 keer kleiner, meldt de NOS vandaag.

Tussen begin april 2021 en de derde week van augustus waren er in Nederland ruim 15.000 ziekenhuisopnames vanwege COVID-19. De overgrote meerderheid van de patiënten was helemaal niet gevaccineerd, blijkt uit data van het RIVM.

Sinds de laatste week van juni heeft de deltavariant van het virus in Nederland andere varianten nagenoeg verdreven. In Suriname wordt de huidige stijging van het dagelijks aantal nieuwe coronabesmettingen, toegeschreven aan de deltavariant:

Adblock test (Why?)


RIVM: ‘Vaccins bieden sterke bescherming tegen ernstige ziekte door deltavariant’ - Waterkant
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...