Rechercher dans ce blog

Monday, October 18, 2021

Geen groter risico bij chronische darmontstekingen • 'Zwangeren vaker op IC door deltavariant' - NOS op 3

Patiënten met chronische darmontstekingen lopen geen groter risico op een ernstiger verloop van een infectie met het coronavirus. Dat stelt maag-, darm- en leverarts dr. Lennard Gilissen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. "Voor patiënten met de ziekte van Crohn of collitis ulcerosa is dit een heel belangrijke, geruststellende boodschap", zegt hij.

Voor het onderzoek zijn 1453 Crohn- en Colitis Ulcerosa-patiënten onderzocht. Er werd gekeken hoe vaak zij een ernstig verloop van covid-19 hadden in het eerste jaar van de corona-uitbraak in Nederland. Het ging daarbij om kwetsbare patiënten van wie 40 procent medicijnen gebruikt die het afweersysteem onderdrukken.

"Over het verloop van een corona-infectie is bij deze categorie patiënten nog weinig bekend", zegt Gilissen . "Het risico op een ernstiger beloop met een ziekenhuisopname of overlijden tot gevolg blijkt gelukkig mee te vallen."

De conclusies van het onderzoek zijn onlangs gepubliceerd in het internationale medische tijdschrift Clinical and Experimental Medicine. Volgens het ziekenhuis is het tot nu toe het enige artikel ter wereld met langetermijnresultaten over deze patiëntengroep met de ziekte van Crohn of collitis ulcerosa.

Adblock test (Why?)


Geen groter risico bij chronische darmontstekingen • 'Zwangeren vaker op IC door deltavariant' - NOS op 3
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...