Rechercher dans ce blog

Saturday, December 11, 2021

Man opgepakt omdat hij op website opzettelijke coronabesmetting aanbood - NU.nl

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft vrijdag een man opgepakt omdat hij vermoedelijk achter de website zit waarop materiaal werd aangeboden waarmee mensen besmet konden raken met het coronavirus. Hij wordt verdacht van oplichting.

Op de inmiddels offline gehaalde website jaikwilcorona.nl konden belangstellenden zogeheten coronavirusbesmetkits aanschaffen. Die kostten enkele tientallen euro's, schrijft De Telegraaf.

Volgens de FIOD wilde de man inspelen op de mogelijke invoering van het 2G-beleid. Als dat beleid wordt ingevoerd, kan het zijn dat op veel locaties straks alleen nog genezen en gevaccineerde mensen welkom zijn. Een negatieve testuitslag wordt dan niet meer geaccepteerd.

De website verscheen eerder al op de radar van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Deskundigen riepen de bevolking ertoe op om niet opzettelijk besmet te raken met het coronavirus.

"Terwijl er overal keihard wordt gewerkt om zowel COVID-19-patiënten als alle andere patiënten te helpen, zijn er dus organisaties die het virus bewust verder willen verspreiden. Dat vind ik ontluisterend", sprak inspecteur-generaal Marina Eckenhausen van de IGJ.

"Dit is een klap in het gezicht van iedereen die zich al ruimschoots anderhalf jaar heeft ingezet om de pandemie te bestrijden en van nabestaanden van Nederlanders die zijn overleden aan COVID-19."

Adblock test (Why?)


Man opgepakt omdat hij op website opzettelijke coronabesmetting aanbood - NU.nl
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...