Rechercher dans ce blog

Thursday, February 10, 2022

Voor het eerst wordt behandeling via app volledig vergoed door zorgverzekeraar - NOS op 3

Behandelcode

Ziekenhuizen kregen tot 2022 geen volwaardige vergoeding als zij hun hartpatiënten met behulp van de Maastrichtse behandelmethode met een hartritme-app hielpen. Simpelweg omdat er geen specifieke codering voor deze digitale behandelmethode - ook wel telebegeleiding genoemd - bestond in het declaratiesysteem van het zorgstelsel. Daarom was het inzetten van de app financieel niet aantrekkelijk voor ziekenhuizen.

Nu heeft toezichthouder NZa vanwege de afspraak tussen VGZ en het Maastricht UMC+ toestemming gegeven om een behandelcode toe te voegen, zodat ziekenhuizen wel een adequate vergoeding krijgen als hun artsen de hartritme-app gebruiken in een consult.

"Dit is belangrijk", vertelt Nils van Herpen, innovatiemanager zorg bij VGZ. "Want andere zorgverzekeraars kunnen nu ons model gebruiken om zelf soortgelijke afspraken met ziekenhuizen te maken. Zij hoeven niet zelf dat hele traject in om toestemming te krijgen, dus deze app kan nu op grote schaal worden uitgerold."

Adblock test (Why?)


Voor het eerst wordt behandeling via app volledig vergoed door zorgverzekeraar - NOS op 3
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...