Rechercher dans ce blog

Friday, July 29, 2022

San Francisco en New York zetten zich schrap tegen apenpokken - RTL Boulevard

Volgens burgemeester London Breed van San Francisco is de lhbti-gemeenschap in die stad 'bang en gefrustreerd' over het virus. De gezondheidsautoriteiten melden dat er 261 besmettingen zijn geconstateerd, en noemen de stad 'het epicentrum van het land'.

Noodtoestand

Door de noodtoestand uit te roepen kunnen mensen beter geholpen worden en kan de stad zich beter voorbereiden op wat er komen gaat, zegt Breed. De Democratische senator Scott Wiener stelt dat San Francisco voorop liep bij de aanpak van hiv en het coronavirus, en dat de stad dat ook zal doen bij de aanpak van apenpokken.

De staat New York, waar meer dan 1300 besmettingen met apenpokken zijn gemeld, trekt extra geld en middelen uit om de uitbraak te bestrijden.

Eerder deze week riep de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het hoogste waarschuwingsniveau uit. De organisatie adviseert mannen die seks hebben met mannen en meerdere sekspartners hebben om het bed met minder mensen te delen, om het risico op infectie te verminderen.

Vaccineren, testen, voorlichting

Senator Wiener uitte sterke kritiek op deze oproep. "Mensen vragen om geen seks te hebben, is geen juiste strategie. Het stopte de verspreiding van hiv in de jaren 80 niet maar maakte het juist erger", schrijft hij op Twitter. Hij pleit voor vaccinaties, testen en voorlichting.

In de VS zijn inmiddels ruim 4900 gevallen van apenpokken gemeld. Het gaat voornamelijk om mannen die seks hebben met mannen. Maar iedereen die nauw fysiek contact heeft met iemand met apenpokken kan besmet raken.

Wereldwijd zijn meer dan 18.000 besmettingen met apenpokken vastgesteld, in Nederland gaat het tot nu toe om 878 gevallen.

Adblock test (Why?)


San Francisco en New York zetten zich schrap tegen apenpokken - RTL Boulevard
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...