Rechercher dans ce blog

Thursday, July 21, 2022

WHO overlegt over verhogen alarmniveau apenpokken - RTL Boulevard

Het apenpokkenvirus is tot nu toe vastgesteld bij bijna 14.000 mensen in meer dan 70 landen.

Meest in Europa

De meeste besmettingen zijn in Europa. Het virus was daar tot vorige week aangetroffen bij meer dan 8200 mensen in 35 landen. Zeker 183 mensen in Europa zijn vanwege hun klachten in het ziekenhuis opgenomen. In Afrika zijn zeker vijf mensen aan de besmetting overleden, in Europa zijn geen sterfgevallen bekend.

In juni overlegde de WHO ook over verhoging van het waarschuwingsniveau van apenpokken. De organisatie besloot toen om die stap nog niet te zetten en de situatie in de gaten te houden.

In Nederland stond de teller afgelopen maandag op 656 bevestigde besmettingen. Het RIVM komt vandaag met nieuwe cijfers. 

Huid-op-huidcontact 

Wie apenpokken oploopt, kan last krijgen van koorts, hoofdpijn, spierpijn en algehele malaise. Na een aantal dagen ontstaat een uitslag met blaasjes op de huid. Meestal worden mensen niet heel erg ziek van een infectie. Het virus treft momenteel vooral mannen die seks hebben met mannen, maar het is geen geslachtsziekte. Het virus verspreidt zich via huid-op-huidcontact. Iedereen kan het virus oplopen.

Momenteel staan twee andere ziektes op het hoogste waarschuwingsniveau van de WHO, namelijk Covid-19 en polio. Eerder bereikten ook de Mexicaanse griep (2009), ebola (2014 en 2019) en het zikavirus (2016) het alarmniveau. 

Adblock test (Why?)


WHO overlegt over verhogen alarmniveau apenpokken - RTL Boulevard
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...