Rechercher dans ce blog

Friday, September 23, 2022

Onderzoek VK: ongeboren baby's walgen van smaak boerenkool - RTL Boulevard

Het onderzoek werd gedaan aan de Durham University in Engeland, en de resultaten werden gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science

Gelaatsuitdrukkingen 

Uit eerdere onderzoeken werd al duidelijk dat baby's voor de geboorte al hun smaak kunnen ontwikkelen, schrijft The Guardian, afhankelijk van wat hun moeder eet en drinkt. Maar nooit eerder werd gekeken naar welke reactie bepaalde voeding direct teweegbrengt bij een foetus. "Het zien van de gelaatsuitdrukkingen is compleet nieuw", zegt Nadja Reissland, een van de onderzoekers. 

De wetenschappers zagen dat aroma's afkomstig van de voeding van de moeder aanwezig zijn in het vruchtwater. Smaak kan in zekere mate na veertien weken zwangerschap worden waargenomen, geur na 24. 

Om te bepalen of de foetussen onderscheid kunnen maken tussen verschillende smaken, werden honderd vrouwen onderzocht die tussen de 32 en 36 weken zwanger waren. Ze werden opgedeeld in twee groepen: de ene groep kreeg capsules met poeder met boerenkoolsmaak, de andere met wortelsmaak. 

Vies gezicht 

Twintig minuten nadat de vrouwen de capsules hadden ingenomen, maakten de wetenschappers een echo. Uit de data die werd verzameld, bleek dat de foetussen op de echo's tweemaal vaker een vies gezicht trokken als de moeder boerenkool had gekregen. Andersom was er twee keer vaker een uitdrukking te zien die op een glimlach leek als er door de moeder wortel was gegeten. 

Volgens Reissland was al bekend dat baby's minder kieskeurige eters zijn als hun moeder een goed eetpatroon heeft. De onderzoekers kijken momenteel naar de reacties van de baby's als ze eenmaal geboren zijn. "Hopelijk zien we minder negatieve reacties als ze voor hun geboorte al zijn blootgesteld aan boerenkool." 

Adblock test (Why?)


Onderzoek VK: ongeboren baby's walgen van smaak boerenkool - RTL Boulevard
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...