Rechercher dans ce blog

Tuesday, January 24, 2023

WHO waarschuwt ook in Nederland voor vervuilde hoestdrank na dood kinderen - RTL Boulevard

In de hoestdrankjes kunnen de giftige stoffen ethyleenglycol en di-ethyleenglycol zitten. Hoe de stoffen daarin terecht zijn gekomen, en om welke merken het gaat, is nog niet duidelijk. De vervuilde  hoestsiropen zijn volgens de WHO in zeker zeven landen aangetroffen, in drie landen zijn daardoor kinderen overleden. De meeste slachtoffertjes zijn jonger dan 5 jaar. Eerder waarschuwde de WHO al voor de drankjes in Indonesië, Gambia en Oezbekistan.

Niet maar één farmaceut 

Volgens de WHO is er geen sprake van 'geïsoleerde incidenten'. Daarom is de waarschuwing uitgegaan naar alle 194 lidstaten. In Gambia werden de doden gelinkt aan het bedrijf Maiden Pharmaceuticals, maar dat brengt geen producten op de markt in Indonesië, waardoor het vermoeden is dat het probleem zich niet beperkt tot één farmaceut.

Ethyleenglycol en di-ethyleenglycol worden onder meer gebruikt als antivries in auto's. Als mensen het binnenkrijgen, dan kunnen ze last krijgen van buikpijn, overgeven, diarree, hoofdpijn, wanen en nierfalen, en uiteindelijk kunnen ze daardoor overlijden. Bij kinderen is een lagere dosis gevaarlijk dan bij volwassenen.

In Indonesië hebben 25 ouders een rechtszaak aangespannen tegen de regering, omdat ze vinden dat die niet adequaat genoeg heeft opgetreden. 200 kinderen kwamen in het land om het leven door hoestdrank, onder wie de 2-jarige Umar. Zijn moeder vertelt in deze video wat er gebeurde:

Adblock test (Why?)


WHO waarschuwt ook in Nederland voor vervuilde hoestdrank na dood kinderen - RTL Boulevard
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...