Rechercher dans ce blog

Tuesday, August 1, 2023

Condooms moeten gratis worden | Stelling van de dag - Dagblad van het Noorden

Huisartsen zien vooral bij studenten een opvallende toename van de seksueel overdraagbare ziekte gonorroe. Volgens de artsen zijn condooms uit de mode. Moeten ze gratis worden om het gebruik te bevorderen?

Nee, zegt het overgrote deel van de deelnemers aan de Stelling van de dag: 76 procent. ,,Dit gaat niet om beschikbaarheid of kosten, maar om de ervaring. Alleen voorlichting werkt’’, schrijft een tegenstander. ,,Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt! Vrouwen laten betalen voor de pil maar mannen condooms gratis geven’’, voegt een ander toe.

Voorstanders (24 procent) denken dat gratis condooms wél kunnen werken tegen de opkomst van SOA’s. ,,Goed idee. Alles wordt duurder voor de student en dan bezuinigen ze hierop’’, zegt een deelnemer.

,,Als iets gratis is, worden mensen daar blij van. En dan wordt er ook meer gebruik van gemaakt. Een win-winsituatie, want condoomgebruik is best prijzig. Net zoals je bij een restaurant een snoepje na het eten krijgt bij de uitgang is het misschien iets om bij de club een schaal met condooms neer te zetten.’’

Adblock test (Why?)


Condooms moeten gratis worden | Stelling van de dag - Dagblad van het Noorden
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...