Rechercher dans ce blog

Thursday, January 11, 2024

OMT-lid Menno de Jong volgt Jaap van Dissel op bij het RIVM - de Volkskrant

Menno de Jong. Beeld Menno de Jong
Menno de Jong.Beeld Menno de Jong

De Jong is hoogleraar klinische virologie aan het Amsterdam UMC. Die positie blijft hij één dag per week vervullen. Directeur-generaal Hans Brug noemt hem ‘een autoriteit, leider, en specialist op het gebied van infectieziektebestrijding’. De Jong zelf vindt zijn aanstelling ‘een groot voorrecht’.

In 1996 promoveerde De Jong op de behandeling van hiv. In 2007 kreeg hij de leerstoel klinische virologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook was hij directeur van de afdeling virologie aan Oxford. Als OMT-lid was De Jong de vaste corona-expert voor regionale zender AT5.

Het Centrum Infectieziektebestrijding, kortweg CIb, houdt zich bezig met het voorkomen en bestrijden van ziekte-uitbraken. Daartoe adviseert het de overheid en zorginstanties. Het CIb verricht bovendien zelf wetenschappelijk onderzoek naar infectieziekten en coördineert de ziektebestrijding in het geval van grote uitbraken.

De voorganger van De Jong, Jaap van Dissel, kreeg in die hoedanigheid veel te verduren. Van Dissel vervulde de positie sinds 2013, maar kwam tijdens de coronapandemie prominent in de aandacht. Hij werd een doelwit van complotdenkers en ontving talloze doodsbedreigingen, waardoor hij een periode lang 24 uur per dag beveiliging nodig had. Het zette zijn leven ‘volledig op zijn kop’, zei van Dissel in 2022.

Adblock test (Why?)


OMT-lid Menno de Jong volgt Jaap van Dissel op bij het RIVM - de Volkskrant
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...