Rechercher dans ce blog

Thursday, November 25, 2021

Boosterprik moet sterfte Maastrichts woonzorgcomplex remmen - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

De afgelopen twee weken zijn 23 bewoners gestorven van woonzorgcomplex De Beyart in Maastricht. Dit is bijna een vijfde van het aantal ouderen in het zorghuis. Artsen en andere organisaties hebben daarom hard gewerkt om de boosterprik nu al te kunnen geven, en niet in januari zoals eerder stond gepland.

Met het versnellen van deze derde vaccinatie proberen artsen verder onheil te voorkomen. De cijfers liegen er namelijk niet om. 23 van de 134 bewoners stierven in de afgelopen twee weken aan de gevolgen van corona. "Dat heeft een grote impact op de bewoners, op hun familie, maar natuurlijk ook op het zorgpersoneel", zegt arts ouderenzorg Christophe van Dijken.

Tij keren
Vandaag werd met vaccineren begonnen in De Beyart. Hierna volgen nog zeven zorginstellingen met eveneens heel kwetsbare ouderen. "De boosterprik biedt geen garantie, maar we hopen hiermee de bewoners wat sterker te maken en uiteindelijk het tij te keren", zegt Van Dijken. "Over een tijdje zien we of dat gelukt is."

Nood is hoog
Het Maastrichtse zorgcentrum is een van de acht instellingen in de regio waar de komende tijd wordt gevaccineerd. In totaal worden zo'n 300 prikken gezet. Op de andere locaties zijn de sterftecijfers lager, maar is de noodzaak ook hoog, zegt Lianne van Goch die het vaccineren voor alle locaties organiseert.

Hard toegeslagen
De reden waarom juist De Beyart zo hard is getroffen is onduidelijk. "Ergens is het virus het zorgcentrum binnengekomen. En dan zie je dat het hard kan toeslaan bij oudere mensen die op zich al kwetsbaarder zijn. Laten we hopen dat deze boosterprik ze sterk genoeg kan maken." zegt Van Goch.

Adblock test (Why?)


Boosterprik moet sterfte Maastrichts woonzorgcomplex remmen - 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...