Rechercher dans ce blog

Tuesday, April 25, 2023

Eerste biomedisch onderzoek naar ME/CVS van start - ZonMw

De programmacommissie heeft de aanvragen voor consortia en deelprojecten getoetst aan de hand van de eisen uit de subsidieoproep. Alle projecten zijn beoordeeld op relevantie en kwaliteit. Het ZonMw-bestuur heeft het advies van de programmacommissie overgenomen. Alle gefinancierde voorstellen voldoen aan de voorwaarden – de projecten zijn dus allemaal biomedisch van aard en dragen bij aan inzicht in de oorzaken, diagnose en behandeling van ME/CVS.

Adviesrecht

Voor deze subsidieronde was er voor klankbordgroepleden in de programmacommissie sprake van adviesrecht in plaats van stemrecht. Dit omdat er bij alle toenmalige klankbordgroepleden sprake was van belangen of de schijn van vooringenomenheid – in dit nieuwsbericht lees je daar meer over.

Onze intentie is altijd geweest om patiënten goed te betrekken in het programma en het beoordelingsproces. Het door ZonMw ingestelde adviesrecht was dan ook bedoeld als handreiking om de invloed van patiënten zo groot mogelijk te maken. We weten nu dat deze maatregel door patiënten(organisaties) als een groot onrecht is ervaren. De constructie was nieuw voor ZonMw en in de uitwerking ervan hebben we dingen niet goed gedaan. We betreuren dat hierdoor het vertrouwen in ZonMw is geschaad.

We bespreken samen met de betrokken patiëntenorganisaties hoe we in de toekomst de rol van patiënten binnen het ZonMw-programma zo goed mogelijk in kunnen richten, binnen de juridische kaders en wetten waar ZonMw zich aan moet houden.

Adblock test (Why?)


Eerste biomedisch onderzoek naar ME/CVS van start - ZonMw
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...