Rechercher dans ce blog

Thursday, September 14, 2023

Kabinet rekent op 4 miljoen herhaalvaccinaties tegen corona: 300.000 prikken per week in GGD-hallen - Parool.nl

Minister Kuipers rekent op 4 miljoen prikken deze winter. Beeld ANP/Sem van der Wal
Minister Kuipers rekent op 4 miljoen prikken deze winter.Beeld ANP/Sem van der Wal

Dat meldt minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers (D66) in een brief aan de Tweede Kamer. Het coronavirus veroorzaakt al lang geen crisissituatie meer, maar mensen in risicogroepen en ouderen kunnen nog altijd flink ziek worden door een besmetting. Zij krijgen de gelegenheid een herhaalprik te halen tegen het virus. De vaccinaties zijn aangepast op de omikronvariant XBB 1.5

De eerste herhaalprikken worden vanaf 2 oktober gezet. In Amsterdam zal dat op meerdere locaties gebeuren. De GGD maakt later bekend waar Amsterdammers terechtkunnen.

Uitnodiging per brief

Iedereen die dat wil, moet voor het einde van het jaar opnieuw gevaccineerd zijn. Wie in de zes maanden voor de geplande vaccinatie besmet is geraakt hoeft geen herhaalprik, stelt de minister.

De zestigplussers krijgen vanaf volgende week een uitnodiging per brief, de ‘griepprikgroep’ tussen de 18 en 59 jaar en zorgmedewerkers mogen vanaf half oktober zelf een afspraak maken bij de GGD.

Mensen in hoogrisicogroepen – met een ernstige afweerstoornis of het syndroom van Down – worden doorverwezen door hun arts. Zwangeren kunnen terecht bij de GGD en worden geïnformeerd via hun gynaecologen en verloskundigen. Bewoners in verpleeghuizen worden op de locatie gevaccineerd, mensen die niet mobiel zijn krijgen een prik aan huis.

De GGD’en hebben een basiscapaciteit van 10.000 prikken per week aangehouden, maar gaan dat voor komend najaar uitbreiden tot 300.000 vaccinaties per week. In totaal vallen ruim 7,5 miljoen Nederlanders onder de doelgroep voor een herhaalprik, maar vanwege de opkomst bij eerdere rondes rekent Kuipers op 4 miljoen prikken deze winter.

Adblock test (Why?)


Kabinet rekent op 4 miljoen herhaalvaccinaties tegen corona: 300.000 prikken per week in GGD-hallen - Parool.nl
Read More

No comments:

Post a Comment

Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen - Telegraaf.nl

[unable to retrieve full-text content] Krijg de pokken, zou ik bijna willen roepen    Telegraaf.nl Een 'individuele keuze' over v...